Unicaja razbila Maccabi

Euroliga

Unicaja razbila Maccabi

Edmir Škorić

Unicaja Malaga bila je sigurna pred svojim navijačima u meču sedmog kola Eurolige protiv Maccabija.

Domaći tim slavio je sa 82:68. Imao je plus šest nakon prve dionie (26:20) i čak plus 17 na poluvremenu (48:31).

Izraelci su se pogubili, u trećem periodu igre dodatno padaju, zaostaju i 25 poena, da bi u jednom trenutku četvrte dionie došli na samo minus osam.

Ipak, nisu smogli snage za potpuni preokret, pa je Unicaja upisala šestu pobjedu i lider je u grupi D s omjerom 6-1. Maccabi ima samo jednu pobjedu i daleko je od prolaska u drugi krug.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Will Thomas je sa 20 poena vodio Unicaju do pobjede, dok je Mindaugas Kuzminskas ubacio 14, a Nemanja Nedović i Richard Hendrix po 11 poena. Jordan Farmar, Taylor Rochestie i Sylven Landesberg su ubacili po 13p u redovima poraženog tima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.