Uprkos dobrom izdanju, Bosnićevi Zmajevi poraženi u Češkoj
BiH je još ranije ostala bez šansi za narednu fazu kvalifikacija, dok je Češka ranije osigurala istu

Kvalifikacije za SP, druga runda

Uprkos dobrom izdanju, Bosnićevi Zmajevi poraženi u Češkoj

Reprezentacija BiH je večeras u češkim Pardubicama odigrala svoj pretposljednji meč u okviru kvalifikacija (druga runda) za Svjetsko prvenstvo protiv domaće selekcije. Češka je na kraju bila bolja i slavila rezultatom 69:64.

Češka je nešto bolje otvorila susret i povela 6:0, ali su i naši košarkaši brzo uhvatili ritam, pa se u prvoj dionici gledala dosta zanimljiva košarkaška predstava.

Dobro su se držali košarkaši BiH do finiša prve dionice kada Češka pravi mini seriju i u drugu četvrtinu ulazi prednošću od 20:15.

Nastavila se serija Češke i u drugoj dionici, pa domaći stižu do +10. Imali su Česi nošeni raspoloženim Pumprlom u nekoliko navrata prednost od 10 poena u drugoj dionici, ali u finišu iste BiH pravi odličnu seriju (11:2) i stiže na pola koša zaostatka, 33:32.

Ipak, Česi nekako uspijevaju na poluvrijeme otići prednošću od šest poena (39:33).

Češka je bolje otvorila drugo poluvrijeme i nakon dvije vezane trojke stigla do +12.

Ipak, nisu se predavali bh. košarkaši, te su se serijom od 10:0 vratili u susret do polovine trećeg dijela i prišli na samo -2. Nastavili su naši sa dobrom igrom u trećoj dionici, ali su se i Česi lagano budili, te su u zadnju četvrtinu ušli sa +5.

Držala se BiH dobro i u zadnjoj dionici i polovinom iste došla do -2 nakon trojke Lazića, a da je bilo više sreće i koncentracije u minutama nakog toga mogli su naši možda i do vodstva. Imal je BiH -2 i nakon koševa Gegića minutu i po prije kraja, ali nije uspjela preuzeti vodstvo. Ključni detalj za pobjedu Češke je vjerovatno bila trojka Bohačika odmah nakon poena Gegića.

Česi su nakon toga uspjeli privesti susret kraju i slaviti pobjedu.

Možda i najbolji pojedinac u našoj selekciji je bio Adin Vrabac koji je postigao 14 poena uz četiri skoka i tri asistencija. Sjajan je bio i Aleksandar Lazić koji je bio i najefikasniji sa 16 poena. Dodao je i sedam skokova.

U reprezentaciji Češke je najefikasniji bio Bohačik sa 17, dok je Pumprla dodao 14 poena.

Treba dodati da je BiH večeras bila bez nekoliko važnih igrača, te da je selektor Bosnić utakmicu protiv Češke iskoristio da dodatnu uigra ekipu.

BiH svoju posljednju utakmicu u ovom kvalifikacionom ciklusu igra u nedjelju kada dočekuje selekciju Bugarske.

Kvalifikacije za SP, druga runda:

Češka - Bosna i Hercegovina 69:64 (20:15, 19:18, 16:17, 14:14)

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Češka: Auda, Hruban, Pulpan, Pumprla, Schilb, Bohačik, Krejči, Križ, Palyza, Peterka, Vyoral, Pursl.

BiH: Atić, Delalić, Gegić, Halilović, Zahiragić, Čampara, Hasandić, Kamenjaš, Lazić, Sikiraš, Tomić, Vrabac.

Top Komentari

GMOKokosh
Jeste li mogli i upisati brojeve poena svakog igraca ponaosob?
2 0
Zorres
Svaka čast Bosniću na pruženoj partiji iznad svih očekivanja,aBd sa boljim odazivom igrača euro ne bi trebao biti upitan
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi