Uroš Trifunović izlazi na NBA draft

Mladi košarkaš Partizana

Uroš Trifunović izlazi na NBA draft

Dvadesetogodišnji košarkaš Partizana Uroš Trifunović odlučio se prijaviti na ovogodišnji NBA draft, piše specijalizirani košarkaški portal Sportando. 

Partizanov košarkaš donio je odluku da se prijavi za draft poslije solidne sezone u prvom timu Beograđana u kojoj se skrenuo pažnju na sebe.

U Eurocupu je na devet utakmica bilježio prosečno 5,4 poena, 1,7 skokova i 0,8 asistencija, dok je u ABA ligi imao 4,6 poena i 1,5 uhvaćenih lopti po utakmici. Sin je proslavljenog košarkaša Crvene Zvezde Aleksandra Trifunovića. 

Automatski izlazak na NBA draft ove godine imat će svi igrači koji su napunili 22 godine, odnosno igrači rođeni 31. decembra 1998. ili ranije. Ovogodišnji NBA draft održat će se u Brooklinu, a datum istog odredit će trajanje pandemije koronavirusa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi