Nimalo impresivne zamjene za Beala i Lovea u selekciji SAD-a

McGee i Johnson u ekipi

Nimalo impresivne zamjene za Beala i Lovea u selekciji SAD-a

M. Šljivak

Košarkaška reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država primorana je napraviti određene promjene u rosteru za Olimpijske igre.

Sa spiska putnika u Tokio otpali su zvijezda Washington Wizardsa Bradley Beal i košarkaš Clevelanda Kevin Love, pa je selektor Gregg Popovich primoran naći nova rješenja.

Ipak, imena koja će zamijeniti Beala i Lovea u nacionalnom timu nisu impresivna, a reprezentaciji su se pridružili iskusni centar JaVale McGee (Denver Nuggets) i mladi bek San Antonio Spursa Keldon Johnson.

Oni će naći svoje mjesto na spisku putnika na Olimpijske igre, a neće biti nikakvo čudo ako bude novih otkaza nakon NBA finala u kojem igra nekoliko igrača koji su na spisku američkog selektora.

Gregg Popovich na Olimpijskim igrama u Tokiju računa na ove igrače:

Bam Adebayo, Devin Booker, Kevin Durant, Jerami Grant, Draymond Green, Jrue Holiday, Zach LaVine, Damian Lillard, Khris Middleton, Jayson Tatum, Keldon Johnson, JaVale McGee.

Amerikanci će na Oi igrati u grupi A, a protivnici su im Francuska, Češka i Iran.

Promo

Top Komentari

Melo15
Mogu pozvati i Musu pored Durantule,Lillarda i Tatuma…
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi