Ovo je konačan američki spisak: Dajte im odmah medalju!

Predvodi ih Durant

Ovo je konačan američki spisak: Dajte im odmah medalju!

E. Škorić

Košarkaška reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država saopštila je spisak od 12 igrača koji će nastupiiti na predstojećim Olimpijskim igrama u Tokiju.

Među 12 pozvanih su najveća imena NBA lige, pa će biti pravo čudo ako neko uspije da zaustavi ovu moćnu selekciju na putu do zlata.

Prvo ime ekipe svakako je Kevin Durant, koji je imao sjajnu sezonu s Brooklyn Netsima unatoč ispadanju u polufinalu Istočne konferencije od Milwaukee Bucksa.

Damian Lillard i Jrue Holiday su igrači koji konkurišu za pozicije playmakera, a bekovske pozicije popunili su Bradley Beal, Devin Booker i Zach LaVine.

Jajson Tatum i Khris Middleton će igrati na krilnim pozicijama, a na visokim Kevin Love, Draymond Grenn, Bam Adebayo i Jerami Grant.

Kompletan spisak:

Kevin Durant (Brooklyn Nets), James Harden (Brooklyn Nets), Damian Lillard (Portland), Devin Booker (Pheonix Suns), Jason Tatum (Boston Celtics), Bradley Beal (Washington Wizards), Khris Middleton (Milwaukee Bucks), Bam Adebayo (Miami Heat), Draymond Green (Golden State Warriors), Jrue Holiday (Milwaukee Bucks), Kevin Love (Cleveland Cavaliers) i Brook Lopez (Milwaukee Bucks).

Top Komentari

Rigel
Pod košem onako, srednja žalost. Ali zato ovi na vanjskim pozicijama jedu malu djecu doručak.
12 1
Realist
Imam neki osjecaj da SAD nece osvojit zlato ove godine.
2 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi