Loše vijesti za Utah

Povreda sjajnog Španca

Loše vijesti za Utah

O. Lekić

Jazzeri će na megdan Rocketsima bez svoj prvog playmakera Rickyja Rubija.

Kako prenosi ESPN, odnosno njihov specijalizovani novinar za NBA ligu Adrian Wojnarowski, Ricky Rubio će morati da pauzira najmanje deset dana.

Reprezentativac Španije zaradio je povredu tetive i malo je vjerovatno da će biti spreman za početak Play off serije protiv Houston Rocketsa, koja počinje sutra uveče.

Jazzeri su prije dvije noći poslali ekpiu Oklahome na odmor, a brake koji su napravili u drugoj utakmici prelomio je tu seriju. Dobili su sve tri utakmice na svom parketu a Španac je bio fantastičan posebno u četvrtoj utakmici kada je "izdominirao" Russella Westbrooka.

Rocketsi su sa 4:1 isprašili Minnesotu, a veliki su favoriti u utakmicama sa Utahom pogotovo ukoliko ekipa iz Salt Lake Cityja bude lišena usluga španskog playmakera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi