Uvjerljiv poraz Slobode od MZT-a u Mejdanu

Gosti dominirali protiv Tuzlaka

Uvjerljiv poraz Slobode od MZT-a u Mejdanu

Skopski MZT večeras je u tuzlanskom Mejdanu u okviru 12. kola ABA 2 lige uvjerljivo i sigurno slavio protiv OKK Sloboda rezultatom 82:69.

Iz tabora Slobode se prije ovog susreta stidljivo najavljivalo da bi se protiv favoriziranih Makedonaca moglo doći do pobjede no već nakon prvog poluvremena u Mejdanu bilo je jasno da od te priče neće biti ništa.

Gosti su dominirali u svim segmentima igre i nakon prvih 20 minuta na odmor su uspjeli s 21 poenom viška i već upisanim bodovima. Tuzlaci su nakon tri četvrtine bili na pragu velike katastrofe no u zadnjem periodu gosti kao da su svjesno skinuli nogu s papučice gasa i dozvolili domaćinu snošljiv poraz. 

Ujednačeni napad MZT-a predvodili su Milošević s 19 i Harris sa 18 poena. Kod Slobode je Gregg s 18 poena jedini imao prolaznu ocjenu u novom uvjerljivom porazu Tuzlaka koji po onome kako sada stvari stoje i nisu dozreli za nivo košarke koji se igra u ovom natjecanju.

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

OKK Sloboda: Gregg 18, Jakupović 10, Janjić 11, Gegić, Dedajić 2, Čerkezović, Čampara 2, Tomašević, Manjgafić 9, Pressley 10, Rikić 2, Grubor 5

MZT Skopje: Krstevski 13, Milošević 19, Magdevski 3, Spasovski, Harris 18, Stojanovski 7, Maslinko, Radulović 4, Mornar 5, Hinds 13

Top Komentari

KB9
Opet Josip Pandza kriv :)
0 1
Svojprisebi
Sve je to jad zivi, malo punije na tribinama al talasika i dalje. Pa ljudi moji citav svet ide napred a bosna 30 god posle rata i dalje unazad. Dajte vtatite mi pun mejdan svaku tekmu sto je bila nije vazno jel dolazio rabotnicki ili cibona uvjek puno krcato bilo
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi