"Uz podršku pune Skenderije do pobjede nad Švicarskom"

Optimizam među bh. košarkašicama

"Uz podršku pune Skenderije do pobjede nad Švicarskom"

Žensku košarkašku reprezentaciju BiH sutra u sklopu 2. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo očekuje meč protiv Švicarske.

Izabranice Gorana Loje odlično su otvorile kvalifikacije slavivši u Orenburgu protiv selekcije Rusije, a taj trijumf ulio je dodatnu dozu samopouzdanja u naš tim pred sljedeći duel sa Švicarskom.

Da BiH može slaviti i u drugom meču nadaju se i Jonquel Jones i Marica Gajić, košarkašice koje su bile među najzaslužnijim za senzacionalan trijumf u Rusiji.

"Utakmica je bila odlična. Sve igračice su odigrale dobro i odradili svoje uloge. Svi smo sretni zbog pobjede, sretni smo jer smo obradovali državu. Bila sam uzbuđena što su svi sretni zbog pobjede. Sutra očekujem dobru podršku zbog pobjede u Rusiji, no to nema mnogo veze sa sutrašnjom utakmicom", kazala je košarkašica iz Bahama, na čiju se izjavu nadovezala i Marica Gajić.

"Još nas drži euforija, sutra nas već očekuje sljedeća utakmica. Dale smo sto posto, sada smo imale 'malu' pomoć od Jonquel Jones. Ona se fenomenalno uklopila u tim i želim da se zahvalim svima zbog podrške protiv Rusije, a vjerujem da će se pogled na žensku košarku promijeniti. Pogotovo poslije ove utakmice. Prošle kvalifikacije to centarsko težište je bilo na meni, a i tada sam imala pomoć, a svi ste vidjeli kakvu smo igračicu dobili. Nije teško ni meni, ni njoj, a van terena je bolja nego na terenu. Odlično se uklopila u tim. Mislim da smo apsolutni favoriti, trudit ćemo se da budemo što efikasniji jer nas je ta koš-razlika koštala u posljednjim kvalifikacija. Vjerujem da će nam podrška publike pomoći u regeneraciji i odmoru", istakla je Marica.

Jonquel Jones je danas jedna od najvećih zvijezda u našem timu, a uoči utakmice nije mogla da je ne pohvali i kapitenka BiH Milica Deura.

"Jonquel Jones je sjajna osoba i to je jako bitno pored njenih velikih igračkih kvaliteta, i odlično smo je prihvatili. U Rusiju smo otišli da učinimo cijelu BiH ponosnom. Utakmica je bila teška svih 40 minuta, a mnogo poruka podrške smo dobili. Mi ćemo se potruditi da i sutra ne razočaramo", kazala je kapitenka BiH, naglasivši da je atmosfera u timu vrhunska.

"Selekcija Švicarske nije za potcjeniti, spremit ćemo se, skautirati ih, a uz veliku borbenost i želju očekujem pobjedu", dodala je Deura.

Pobjedi se također nada i selektor bh. košarkašica Goran Lojo, koji je, između ostalog, u najavi utakmice istaknuo da njegova selekcija preuzima ulogu favorita.

Meč između BiH i Švicarske se, podsjetimo, igra sutra s početkom u 20:00 sati. Ulaz je slobodan.

Top Komentari

K79
bit će 300 ljudi u dvorani max ipak sarajlije imaju pametnija posla
1 0
krusko
ko prenosi
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi