Valencia nije dopustila novo iznenađenje
Košarkaši Valencie savladali su Unicaju na gostujućem terenu

Pobjeda na gostujućem parketu

Valencia nije dopustila novo iznenađenje

E. Dindić

U drugoj utakmici četvrtfinala play-offa za prvaka Španije Valencia na gostujućem terenu savladala Unicaju sa 76:69, te tako poravnala rezultat u seriji na 1:1. 

Gostujući košarkaši odlično su otvorili susret te nakon prvog perioda imali prednost od 20:12. Unicaja u drugom igra nešto bolje te ovaj period rješava u svoju korist rezultatom 20:17. Na poluvrijeme odlazi se pri rezultatu 37:32 u korist Valencije.

Nastavak susreta donosi nam interesantnu košarku, ali iskusni gostujući košarkaši susret mirno privode kraju te na kraju ostvaruju pobjedu rezultatom 76:69.

Pobjednički sastav predvodio je Mike Tobey sa 14 poena, dok je Fernando San Emeterio dodao 12.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Kod domaćeg sastava bolji od ostalih bili su Matthias Lessort sa 12 poena i Brian Roberts koji je susret završio sa 10 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi