Unicaja nakon velikog preokreta savladala Albu, Unics siguran protiv Lokomotiv Kubana
Unicaja je napravila veliki preokret i stigla do velike pobjede

Eurokup

Unicaja nakon velikog preokreta savladala Albu, Unics siguran protiv Lokomotiv Kubana

S. Pašalić

Odigrane su prve dvije utakmice četvrtfinala Eurokupa, a pobjede su ostvarili Unics Kazan i Unicaje.

Unics Kazan je na svom parketu savladao Lokomotiv Kuban sa 86:66. Košarkaši domaće ekipe su od samog početka imali prednost koja je na poluvremenu bila tri poena razlike, rezultat je glasio 41:38.

Treću četvrtinu je Unics odigrao furiozno i dobio je sa 25:12 pa se u posljednju dionicu otišlo sa rezultatom 66:50. Unics je do kraja uspio povećati prednost pa je na kraju slavio sa 86:66.

Sjajan učinak kod ekipe Unics Kazana je imao Errick McCollum koji je sa 32 poena predvodio svoj tim do pobjede, kod gostiju je Dmitry Kulagin postigao 17 poena.

U drugoj utakmici Unicaja je na gostovanju kod Albe Berlin nakon velikog preokreta stigla do pobjede 91:90.

Potražite više informacija na temu Eurocup:

Alba je fantastično otvorila utakmicu i već na poluvremenu imala veliku prednost, bilo je 58:39 za njemačku ekipu. U trećoj četvrtini Unicaja pravi veliki povratak te se u posljednju četvrtinu odlazi sa 70:66 za Albu. Do kraja je viđena velika borba, a Unicaja je na kraju stigla do velike pobjede 91:90.

Mathias Lessort sa 18 i Adam Waczynski sa 17 su vodili Unicaju do pobjede, dok je kod Albe Siva postigao 14, a pratili su ga Giffey, Hermannsson i Giedraitis koji su svi postigli po 13 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi