Valencia pobjednik Eurocupa!
Košarkaši Valenice nisu imali problema u trećem susretu protiv Albe iz Berlina

Četvrti trofej Eurocupa za tim iz Španije

Valencia pobjednik Eurocupa!

E. Dindić

Najuspješniji tim u historiji EuroCupa Valencia ponovo je uspjela. Oni su u majstorici ovog takmičenja savladali Albu iz Berlina sa 89:63.

Ovaj susret bolje je otvorio tim iz Berlina serijom 11-0- Gotovo četiri minute domaći sastav nije mogao do poena, ali poslije toga uslijedila je prava šuterska rapsodija tima koja nije prestajala do kraja susreta.

U prvom periodu vrlo brzo uspjeli su da se snađu i konsoliduju svoje redove, a zatim do poluvremena odu na velikih 13 poena prednosti(46:33).

Nastavak susret nije donio ništa spektakularno pa je na kraju Valencia i više nego ubjedljivo slavila sa 89:63.

Potražite više informacija na temu Eurocup:

Najbolji u pobjedničkom sastavu bio je Matt Thomas sa 19 poena dok su po 18 ubacili Bojan Dubljević i Fernando San Emeterio.

Bolji od ostalih u timu iz Berlina bili su Rokas Giedraitis sa 19, dok je Peyton Siva dodao 14.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti