Crvena zvezda doživjela novi poraz od Valencije

Van Rossom pogodio za pobjedu španske ekipe

Crvena zvezda doživjela novi poraz od Valencije

Košarkaši Crvene zvezde večeras su doživjeli novi poraz od Valencije u Eurocupu.

Beogradska ekipa je prije nekoliko dana izgubila u Španiji od istog protivnika, a danas ju je Valencija porazila i u gostima.

Meč je bio vrlo neizvjestan, a gosti iz Španije su došli do trijumfa 82:81 zahvaljujući poenima Sama van Rossoma 3,4 sekunde prije kraja meča. Ovom pobjedom Valencia je izborila nastup u četvrtfinalu jer je zadržala stopostotan učinak, dok je Crvena zvezda sebi znatno smanjila šanse da se tamo nađe.

U redovima beogradske ekipe najefikasniji je bio Stratos Perperoglou sa 26 ubačenih poena, dok je 13 dodao Filip Čović. U Valenciji je najbolji bio Bojan Dubljević sa 24 koša.

Potražite više informacija na temu Eurocup:

U drugom susretu koji je počeo u istom terminu Lokomotiv Kuban je porazio na domaćem parketu Ulm sa 88:76.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi