Valencia u sjajnoj utakmici nadigrala Panathinaikos

Odlična forma španjolskog tima

Valencia u sjajnoj utakmici nadigrala Panathinaikos

Košarkaši Valencie večeras su u svojoj La Fonteta dvorani u fantastičnoj utakmici 22. kola Eurolige nadigrali atenski Panathinaikos rezultatom 94:87. 

Izuzetno efikasna utakmica u kojoj obrane nisu bile u prvom planu na kraju je otišla na stranu domaćeg tima koji u posljednje vrijeme igra u velikoj formi i ozbiljan su kandidat za plasman u četvrtfinale. 

Uspjeli su se Andalužani u fantastičnoj završnici prvog poluvremena odvojiti Panathinaikosu, koji je važio za blagog favorita prije ovog susreta, na 10 poena viška, što je bila prednost koju grčki prvak do kraja utakmice nije uspio dostići. Unatoč ozljedi Van Rossoma, važnog igrača u rotaciji domaćeg tima, Valencia je na kraju odbila sve napade Panate i došla do velike pobjede.

Bojan Dubljević je bio najbolji igrač Španjolaca s 19 poena dok su odlični bili i Colom sa 14 i Doonerkamp s 13 koševa. 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

22 poena i 10 asistencija imao je Calathes za gostujući tim, dok je Rice dodao jedan poen manje, dok je Thomas postigao 16 koševa. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi