Van Gundy napustio kormilo Pistonsa nakon četiri sezone

Oglasio se vlasnik franšize iz Detroita

Van Gundy napustio kormilo Pistonsa nakon četiri sezone

Detroit Pistonsi su odlučili da je vrijeme za raskid saradnje sa trenerom Stanom Van Gundyjem koji je protekle četiri godine vodio ovu ekipu.

Čini se da su glavni razlozi "stagnacija" ekipe u posljednjih nekoliko sezona, a o prekidu saradnje sa Van Gundyjem oglasio se i vlasnik Pistonsa Tom Gores.

"Odlučili smo da je ovaj potez potreban kako bi našu organizaciju podigli na viši nivo. Bila je ovo veoma teška odluka i nismo je olako shvatili. Zahvalan sam Stanu za sve što je učinio za Pistonse i Detroti kao grad. Ponovo je izgradio košarkašku kulturu u našoj ekipi, unio pobjednički duh i radnu etiku. Sa njim smo dvije sezone igrali u play-offu. Od prvog dana je davao sve od sebe ovoj franšizi i zajednici", poručio je Gores, pa dodao:

"Ali u protekle dvije godine tim nije napredovao, pa smo odlučili da je promjena potrebna kako bi dobili na momentumu".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi