Nevjerovatni Micić srušio Kraljeve u Beogradu: Anadolu Efes odbranio titulu prvaka Evrope!

Turski klub slavio u finalu

Nevjerovatni Micić srušio Kraljeve u Beogradu: Anadolu Efes odbranio titulu prvaka Evrope!

E. Čaušević

Košarkaši Anadolu Efesa večeras su u velikom finalu Eurolige pobijedili Real Madrid sa 58:57 i uspjeli su da odbrane titulu prvaka Evrope.

U beogradskoj Areni večeras smo gledali fantastičan meč Reala i Efesa, a na kraju je turski klub uspio da dođe do pobjede.

Od samog početka smo gledali izjednačen meč i bilo je već tada jasno da će se pitanje pobjednika rješavati tek u posljednjim sekundama.

Real je prvu dionicu vodio sa 15:14, a bolje su Kraljevi igrali i u drugoj četvrtini. Španski klub je na poluvrijeme uspio da ode sa prednošću od pet poena razlike (34:29).

Ipak, Efes je uspio da u nastavku dođe u egal. U meču u kojem nismo vidjeli mnogo poena kako se očekivalo nije falilo uzbuđenja i varnica na parketu što jedna ovakva utakmica samo može da ponudi.

Efes je u posljednjoj četvrtini uspio da preokrene i to na krilima Vase Micića koji je odigrao nevjerovatan meč.

Micić je pogodio nekoliko trojki koje su ostavile Efes u životu i odgovorio je najbolje na poene Sergija Llulla s druge strane. U posljednjoj minuti Gabriel Deck pogađa trojku za 53:53, ali u narednom napadu Micić fantastično pogađa za 56:53.

Pleiss nakon toga pogađa za 58:55 i Real je imao napad za produžetke. No, Kraljevi su jako loše sve to izveli, a na kraju je Llull samo uspio da pogodi za 58:57 što nije bilo dovoljno da Real izbori produžetke.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Vremena na semaforu više nije bilo, te je Efes slavio na kraju sa 58:57 i uspio je da odbrani titulu prvaka Evrope.

Najefikasniji bio je Micić sa 23 poena, a istakao se i Pleiss sa 19 poena u ekipi Efesa. Kod Reala najbolji je bio večeras Tavares sa 14 poena, 11 skokova i jednom asistencijom.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...ovako ce i subotu proci u fudbalu,samo sto tu nece biti nimalo neizvjesno,rjesava ih gigant sa Anfielda do 30.minute...
5 8
axel42
Kae fantastičan meč a ono 58 : 57 rezultat!
6 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi