Kevin Durant će sanjati Vasilija Micića nakon sinoćnjeg poteza

Odlična partija reprezentativca Srbije

Kevin Durant će sanjati Vasilija Micića nakon sinoćnjeg poteza

H. Zilić

U sinoćnjem NBA programu svoj duel odigrali su Charlotte Hornetsi i Phoenix Sunsi, a na kraju je trijumfovala ekipa Sunsa rezultatom 107:96 u vrlo zanimljivoj utakmici.

U timu Hornetsa sjajnu utakmicu odigrao je Vasilije Micić. Reprezentativac Srbije je postigao 21 poena i dodao tri asistencije i ponio epitet za najboljeg pojedinca u redovima domaćeg tima.

Pored košgeterske utakmice, Micić je pažnju privukao sjajnim potezom u trenucima kada ga je čuvao Kevin Durant. Micić je Duranta izbacio iz ravnoteže laganim driblingom, a Durant je pao, nakon toga Micić je samo prošao i položio za poene.

Nema dileme da će Durant sanjati reprezentativca Srbije, koji ga je lijepo "počastio" u noći sa petka na subotu u novim NBA uzbuđenjima.

Oglasi

Kad smo spomenuli Kevina Duranta, on je sinoćnji meč završio sa 13 poena, osam skokova i pet asistencija. U redovima Phoenix Sunsa fenomenalan je bio naš Jusuf Nurkić koji je nastavio sa svojom serijom skokova.

Nurkić je sinoć upisao 21 skok i dodao 13 poena za novi double-double učinak, a imao je i dvije uspješne asistencije.

Phooenix Sunsi su sada sedmoplasirani na zapadu s omjerom 39.28 i tu će biti velike borbe do kraja za direktan plasman u play-off, tačnije plasman u prvih šest kako bi izbjegli play-in utakmice koje će igrati klubovi od 7. do 10. mjesta.

Charlotte Hornetsi sa druge strane mogu zaboraviti na digravanje ove sezone jer su na istoku na 13. poziciji s omjerom 17-50 i zaostaju 12 pobjeda za pozicijama koje vode u play-in, tako da će za njih sezona biti gotova nakon regularnog dijela.

Top Komentari

HamzaVojvoda
Evo i ovog spominju bez juke stas sad jadnice hos crknut od muke @Haroldinjo haj skaci malo jos baliyo
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi