Sale Vasiljević nakon oproštaja od navijača

Vasiljević: Bosna će ostati u mom srcu

D. Rakanović, foto: A. Berbić

Košarkaši Bosne savladali su Igokeu sa 90:81 u četvrtom meču doigravanja za prvaka Bosne i Hercegovine, pa je finalna serija izjednačena na 2:2. 

Playmaker Bosne Royal Saša Vasiljević odigrao je posljednju utakmicu u karijeri pred domaćom publikom. 

"Kao što sam rekao i prije utakmice, ja sam bio i sretan i tužan i ponosan, te emocije i dalje ostaju. Svi momci su predivni od prvog do posljednjeg. Svaka čast našim fizioterapeutima, doktorima koji su odradili lavovski dio posla, svaka čast navijačima, našim trenerima i generalno klubu, jer ovaj klub skoro da nije postojao posljednjih sedam, osam godina. Došli su na najniže grane, idemo korak po korak naprijed. Napravili smo dobar temelj za ubuduće. Sad je na ljudima iz Sarajeva koji vole košarku da pomognu i da nastave gdje smo mi stali", rekao je Vasiljević. 

Na pitanje da li može porediti atmosferu prije desetak godina kada je prvi put došao u Bosnu, Vasiljević je rekao da je tada bio stranac, a danas domaćin. 

"Ja sam rekao da tada kada sam došao u svlačionicu prve dvije sedmice bio sam stranac, dok sada kada uđem u svlačionicu domaći sam i to je velika razlika. Uvijek ću se osjećati kao domaći ovdje, i doći ću ja narednih godina da navijam sa navijačima. Bosna će ostati u mom srcu. Nije to ona izlizana ja volim, ja volim. Ta ljubav traje od 2006. godine i trajaće za vijekove vijekova", rekao je Vasiljević.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

On je dodao da neće ostati u Bosni naredne sezone ni kao dio stručnog štaba jer želi biti uz porodicu sada, s obzirom da mu djeca kreću školu. 

"Tijelo i noge me polako izdaju, iako je glava i dalje u košarci. Ljubav velika prema košarci, ali tijelo i noge više ne slušaju", rekao je Vasiljević. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi