Poznati parovi doigravanja ACB lige
Foto: EPA

Završnica sezone u Španiji

Poznati parovi doigravanja ACB lige

M. Šljivak

Sinoćnjim duelima 34. kola završen je regularni dio sezone u španskoj ACB ligi.

Osam najboljih ekipa plasiralo se u doigravanje, a tamo ćemo već u četvrtfinalu imati nekoliko zaista spektakularnih duela.

Najviše pažnje svakako privlači duel Baskonije i Unicaje, aktuelni prvak Valencija za rivala će imati neugodnu Gran Canariju i ovo će vjerovatno biti najujednačeniji par četvrtfinala.

Najbolji tim iz regularnog dijela sezone, madridski Real, za protivnika je dobio ekipu Tenerifa, dok će Barcelona igrati protiv Andorre. Četvrtfinalna serija se igra na dvije dobijene utakmice.

Treba svakako istići da su ACB ligu napustili Bilbao i Real Betis, a parovi četvrtfinala izgledaju ovako:

Real Madrid - Tenerife

Valencia - Gran Canaria

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Baskonia - Unicaja Malaga

Barcelona - MoreBanc Andorra

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi