Velika pobjeda HKK Čapljina nad Širokim
Foto: caportal.net

Domaći zabili čak 102 poena

Velika pobjeda HKK Čapljina nad Širokim

Veliku pobjedu zabilježila je HKK Čapljina nad HKK Široki u 9. kolu košarkaškog prvenstva BiH.

Čapljinci su na svom parketu slavili protiv Širokobriježana rezultatom 102:88 i došli do vrijedne pobjede i velikih bodova.

Domaći tim do ovog trijumfa je došao prije svega sjajnom napadačkom košarkom, a tek onda obranom koja je je kada je bila najoptrebnije i više nego dobra. Već na poluvremenu je raspucani domaćin ubacio 56 poena i najavio veliku večer i veliku pobjedu nad renomiranim protivnikom kakav je HKK Široki. Iako u 3/4 nisu bili efikasni kao u prvom dijelu susreta, Čapljinici nisu protivnicima davali puno prostora da ostvare preokret, a u posljednjem periodu su se opet košarkaši oba tima raspucali pa smo na kraju dobili NBA rezultat na ovoj utakmici ali i uvjerljiv trijumf domaćeg tima koji je kontrolirao rezultat od prvog do zadnjeg trenutka utakmice. Valja spomenuti i to da je domaći tim postigao čak 16 trojki i u takvoj večeri jednostavno nisu mogli izgubiti.

Sjajni su bili Lužaić s 26 i Sudžum s 25 poena a odličnu partiju pružio je i Ivelja s 13 koševa, a Milin je dodao 12 kod domaćeg tima. Kod Širokog je čak 6 košarkaša utakmicu završilo s više od 10 poena a najviše je ubacio mladi Batinić koji je postigao 17 koševa. Zubac je dodao 16, a Davis 15 poena. 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

HKK Čapljina: Naletilić 9, Jugović 7, Lužaić 26, Ivelja 13, Sudžum 25, Musulin, Herenda, Savković, Milin 12, Brajković 10, Ekmečić, Radak

HKK Široki: Davis 15, Zubac 16, Buljević 13, Drežnjak 11, Mandić, Marušić, Čović, Čolak 14, Bošnjak, Šušak, Damjanović 2, Batinić 17 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi