Košarkaši Slobode deklasirali Student u Mejdanu
Košarkaši Slobode ostvarili važnu pobjedu pred borbu u Ligi za opstanak

Važna pobjeda Tuzlaka pred Ligu za opstanak

Košarkaši Slobode deklasirali Student u Mejdanu

E. Dindić, foto: E. Dindić

U okviru 20. kola prvenstva BiH za košarkaše večeras je u Mejdanu domaća OKK Sloboda ubjedljivo porazila Student iz Mostara rezultatom 75:55 (17:18, 27:8, 17:19, 14:10).

Gosti su jako dobro otvorili susret i do 12. minute su imali prednost od tri do šest poena. Almir Hasandić onda svojom trojkom preokreće rezultat u korist domaće ekipe. Poslije toga na terenu je postojala samo jedna ekipa. Ekipa iz Mostara šest minuta nije postigla poen u drugom periodu, te sve nade o pobjedi bile su ugašene.

Nakon prvog poluvremena rezultat je glasio 44:26 u korist domaće ekipe Slobode.

U nastavku izabranici Ivana Velića su rutinski održavali prednost do konačnih 75:55.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Najefikasniji u domaćem timu bili su Nedžad Muratović sa 18 poena, dok je Joseph Taylor dodao 14. Kod gostiju iz Mostara bolji od ostalih bili su sjajni Petar Dubelj sa 19 poena, dok je Ross dodao 11.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi