Na testiranjima su mnoga velika imena, ali ovaj momak je privukao najviše pažnje

Najatraktivniji za medije

Na testiranjima su mnoga velika imena, ali ovaj momak je privukao najviše pažnje

M. Šljivak

Kraj maja i početak juna kao i svake godine je rezervisan za kampove u kojima NBA timovi testiraju košarkaše koji će se naći na NBA draftu.

Mnogi košarkaši kroz treninge vide veliku mogućnost da se nametnu skautima timova iz najjače lige svijeta, ali više je onih koji na kraju ne ispune san.

Iako u kampovima širom SAD-a ima budućih velikih zvijezda NBA lige, jedan momak se posebno izdvaja. Veća je zvijezda od svih, ali bolji igrač nije.

Radi se o LiAngelu Ballu, bratu zvijezde LA Lakersa Lonza Balla i sinu kontroverznog biznismena LaVara.

LiAngelo je obavio treninge sa Lakersima, a iako niko ne vjeruje da će biti draftovan, na kraju bi on mogao završiti upravo u Lakersima.

Otac silno želi da mu i drugi sin obuče dres ovog tima. Čini sve kako bi to napravio i neće biti nikakvo iznenađenje ako tim iz Los Angelesa na kraju draftuje Gela.

Srednji brat Ball je proteklu sezonu počeo na univerzitetu UCLA. Ipak, nakon hapšenja zbog krađe u Kini, napustio je univerzitet, a otac ga je sa 16-godišnjim bratom LaMelom poslao u Litvaniju gdje su igrali za Vytautas.

Ipak, sada je došao red i na NBA ligu, ali je svakako veliko pitanje hoće li on ikad zaigrati sa velikim momcima. Kvalitet realno nema, ali je ime ono što presuđuje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi