Veliki preokret Bayerna za novu titulu prvaka Njemačke
(Foto: EPA)

Đedović sjajan

Veliki preokret Bayerna za novu titulu prvaka Njemačke

M. Šljivak

Veliki preokret Bayerna za novu titulu prvaka Njemačke

Bavarci su u trećoj utakmici finala Bundeslige pobijedili Albu iz Berlina nakon produžetaka rezultatom 93:88 i osvojili su novu titulu.

Alba je u meč ušla pod imperativom pobjede, jer su prethodna dva meča izgubili i tim iz Berlina je imao konstantnu prednost u ovoj utakmici.

Nakon boljeg otvaranja meča Bayerna serijom od 10:0 su dobili prvu dionicu (15:22), a na poluvremenu je bilo čak plus 14 u korist gostiju (32:46).

Imali su gosti i plus 15 tokom treće dionice, ali je Bayern uspio da se vrati u meč poenima Lučića za 76:76 su izborili produžetak.

A tamo su bili nezadrživi. Uspjeli su veoma brzo slomiti Albu, završili su ovaj meč u svoju korist i došli su do nove šampionske titule, pete u historiji.

Vladimir Lučić je predvodio Bayern sa 23 poena u ovom meču, fantastičan je bio Nihad Đedović sa 18 poena i šest asistencija, dok je na drugoj strani Peyton Siva ubacio 21.

Top Komentari

nerminh74
Baš me zanima kako je igrao đedović kao boćanje u Ugandi
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi