Veliki preokret Efesa protiv Fenerbahčea

Finale turskog prvenstva

Veliki preokret Efesa protiv Fenerbahčea

Midhat Šljivak

Košarkaši Anadolu Efesa pobijedili su Fenerbahče 80:72 u petom susretu finalne serije turske Superlige, te su smanjili seriju na 3:2.

Iako je Efes bolje otvorio meč (6:2), Fenerbahče je u ostatku prvog poluvremena  dominirao. Serijom od 18:0 došli do vodstva od 20:6 nakon deset minuta igre, a dominacija je nastavljena i u drugoj dionici.

Prednost gostiju je odražavan većim dijelom druge dionice. Imali su i plus 17 u jednom trenutku, ali se Efes u finišu poluvremena vratio u meč, te su na odmor otišli sa samo minus sedam, 37:30.

Potpuni preokret je viđen u nastavku. Iako je ekipa Željka Obradovića imala konstantno vodstvo u trećoj dionici, Efes je uspio u posljednju četvrtinu ući neriješenim rezultatom, 52:52.

Sjajnom igrom u posljednjoj dionici Efes je uspio da preokrene rezultat u svoju korist. Uspjeli su prelomiti meč i doći do pobjede, ali i smanjenja rezultata u seriji na 3:2.

Thomas Huertel je predvodio domaće sa 24 poena, Jayson Granger je dodao 17, dok  je kod Fenerbahčea Luigi datome ubacio 19.

Potražite više informacija na temu Super Ligi:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi