Westbrook i ekipa zaustavljeni od Bucksa, Pelicansi nemoćni protiv Dallasa

Bullsi bolji od Pacersa, Netsi razbili Heat

Westbrook i ekipa zaustavljeni od Bucksa, Pelicansi nemoćni protiv Dallasa

Eldar Ganibegović

Milwaukee Bucksi su stigli do tijesne pobjede na gostovanju kod Oklahome rezultatom 97:95, dok je Dallas slavio protiv Pelicansa sa 128:120.

Sami početak meča je u potpunosti pripao Bucksima koji su poslije prve dionice imali čak 20 poena prednosti. Međutim, Westbrook i društvo najprije do kraja poluvremenu smanjuju zaostatak na 14 poena, dok su se u trećoj dionici u potpunosti vratili u meč.

Bucksi u uvodnim minutama posljednje dionice igraju sjajno i odžavaju svoju prednost koja je tad bila 12 poena. Ali, Oklahoma se nije dala, pa je uspjela vratiti utakmic u egal, pa je u jednom momentu, 15 sekundi prije kraja susreta bilo 95:92. No, OKC nije imao snage da meč preokrene i dođe do pobjede.

Giannis Antetokounmpo je brojao do 23, a tome je dodao 12 skokova i šest asistencija, dok je na drugoj strani Russel Westbrook ludovao i falila mu je samo jedna asistencija do novog triple-double. Playmakera Oklahome je ubacio 40 poena, skupio 14 skokova i upisao devet asistencija.

Košarkaški Dallasa su igrali sjajno i stigli do pobjede protiv Davisa i ekipe. Nakon prvog poluvremena Mavericksi su imali prednost od 17 poena. Međutim Pelicansi uspijevaju da zaostatak spuste na osam poena, ali nisu imali snage da se u potpunosti vrate u meč, pa su doživjeli poraz.

Dennis Smith Jr. je kod Dallasa brojao do 21, a za Pelicanse su opet bili sjajni Cousins i Davis. Cousins je upisao double-double učinak sa 32 poena i 20 skokova, dok je Davis ubacio 33 poena.

Rezultati ostalih utakmica:

Chicago Bulls - Indiana Pacers 119:107

Miami Heat - Brooklyn Nets 87:111

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi