Vesely pred duele s Rusijom i BiH: Želim igrati na Svjetskom prvenstvu

Nada se pobjedama

Vesely pred duele s Rusijom i BiH: Želim igrati na Svjetskom prvenstvu

Edmir Škorić

Češku u septembru čekaju dueli kvalifikacija za SP protiv Rusije i BiH, a u tim se vraćaju Tomas Satoransky i Jan Vesely.

Vesey je u razgovoru za jedan češki portal najavio kako je spreman pomoći Češkoj da ostvari dobre rezultate i da se pokuša plasirati na SP.

"Svi smo ovdje da napravimo nešto i da odemo na Mundobasket. To je velika scena, tu su najbolji svjetski igrači, pa bi bilo fantastično otići tamo", poručio je Vesely.

Košarkaš Fenerbahčea nije bio na raspolaganju Češkoj proteklo vrijeme, no sada je spreman da pomogne,

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

"Nisam igrao dva mjeseca, pa se sada radujem mečevima. Vjerujem da ćemo biti dobri u oba meča", kazao je sjajni krilni centar turskog velikana.

Česi trenutno imaju omjer 5-1 i iza su neporažene Francuske, a susretu protiv Rusije i BiH bit će izuzetno važni za ovu selekciju.

Top Komentari

Woyzeck
Puno srece RUSIJI i Ceskoj u kvalifikacijama, nadam se da idu na SP!
2 12
Mahir
koliko reprezentacija prolazi iz grupe?
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi