Vesna Bajkuša sportski direktor ŽKK Play Off

Proslavljena košarkašica na novoj funkciji

Vesna Bajkuša sportski direktor ŽKK Play Off

S. Mlaćo

Vesna Bajkuša novi je sportski direktor ŽKK Play Off Sarajevo.

Vesna Bajkuša je jedna od najboljih košarkašica bivše Jugoslavije svih vremena, osvajačica srebrenih medalja na Olimpijadi u Seulu 1988., na Svjetskom prvenstvu u Maleziji 1990. i Eurobasketu u Izraelu 1991.godine.

Vesna je u svojoj bogatoj igračkoj karijeri pružala sjajne partije u klubovima širom Evrope i jedna je  od stvaralaca ženske reprezentacije Bosne i Hercegovine. Jedna je i od najzaslužnijih za zlatno odličje BiH na Mediteranskim igrama 1993 godine u Monpeljeu.

Nakon završetka igračke karijere Bajkuša određeni vremenski period je obavljala funkcije selektora kadetske, juniorske i seniorske reprezentacije BiH.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

"Sigurno je da će Vesna svojim znanjem i iskustvom doprinijeti razvoju svih segmenata našeg kluba koji zadnjih nekoliko godina daje najveći broj reprezentativki BiH u svim kategorijama", istakli su iz ŽKK Play Off na svojoj zvaničnoj stranici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi