NBA liga odavno nije svjedočila obračunu kakav su na parketu imali Victor Wembanyama i Jalen Brunson
Brutalan obračun Wembanyame i Brunsona u San Antoniju (Foto: EPA)

NBA noć donijela velika uzbuđenja

NBA liga odavno nije svjedočila obračunu kakav su na parketu imali Victor Wembanyama i Jalen Brunson

Midhat Šljivak

Francuski centar Victor Wembanyama odigrao je partiju karijere u pobjedi San Antonio Spursa nad New York Knicksima. 226 centimetara visoki div ubacio je 40 poena i uhvatio je 20 skokova, no na parketu je bila još jedna zvijer zvana Jalen Brunson.

Nevjerovatan meč odigrali su protekle noći u San Antoniju domaći Spursi i New York Knicksi. Nakon produžetka na kraju je slavio domaći tim 130:126, a na parketu su strašan obračun imali francuski div Victor Wembanyama i Jalen Brunson.

226 centimetara visoki Francuz odigrao je partiju života. Meč je završio s 40 poena i 20 skokova, te je odveo svoj tim do trijumfa. Ipak, njegov učinak nije bio najbolji na parketu jer je meč karijere odigrao i Jalen Brunson.

Nevjerovatni bek Knicksa uspio je zabiti čak 61 poen u ovom meču. To mu je rekord karijere, ali ni to nije bilo dovoljno da odvede Knickse do trijumfa u Texasu.

Spursi su vodili većinu utakmice. Imali su čak 21 poen prednosti u jednom trenutku, ali na krilima nevjerovatnog Brunsona gosti iz Velike jabuke su došli na korak od velikog preokreta.

Oglasi

NBA liga je ubilježila još jedan nestvaran obračun na parketu. Sve je izgledalo zaista nevjerovatno, francuski div je ovom partijom osigurao nagradu rookieja godine, a Brunson je pokazao da je ozbiljna faca u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta.

Na kraju je meč otišao u produžetak. Tamo su Spursi ipak uspjeli da se izvuku i dođu do pobjede 130:126 uz obračun za pamćenje Wembanyame i Brunsona.

Jusuf Nurkić imao noć za zaborav, Nikola Jokić nije mogao sam

Jusuf Nurkić s Phoenix Sunsima je imao noć za zaborav u Oklahomi. Izgubili su Sunsi 128:103 iako u domaćem timu nije bilo prve zvijezde Shai Gilgeousa-Alexandera.

Nurkić ima problema s povredom članka. Vidljivo je to u njegovoj igri, pa je za 23 minute na parketu upao u sivilo kompletnog tima i meč je završio s pet poena, te tri skoka i asistencije.

Josh Giddey s 23 i Chat Holmgren s 20 poena predvodili su Thunder do pobjede u ovom susretu, a jedini raspoložen na drugoj strani bio je Kevin Durant s 26 koševa.

Nikola Jokić nije mogao sam protiv Minnesota Timberwolvesa. Ubacio je Srbin 32 poena i uhvatio je 10 skokova, ali njegov tim je poražen na domaćem parketu rezultatom 111:98.

Treba istaći i nezapamćenu katastrofu Portland Trail Blazersa u Miamiju. Heat ih je ponizio sa čak 60 poena razlike (142:82).

NBA rezultati:

Charlotte - Golden State 97:115
Indiana - LA Lakers 109:90
Orlando - LA Clippers 97:100
Washington - Detroit 87:96
Brooklyn - Chicago 125:108
Cleveland - Philadelphia 117:114
Miami - Portland 142:82
Oklahoma - Phoenix 128:103
San Antonio - New York 130:126pp
Denver - Minnesota 98:111
Utah - Houston 100:101
Sacramento - Dallas 103:107

Top Komentari

K79
po ovim statistikama ispade da je Jordan bio prosječan igrac:D
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti