Mršavko od 220 cm i nezapamćen potez: Promašio je trojku, zaletio se pod koš, a onda čudo!

Dominirat će u košarci

Mršavko od 220 cm i nezapamćen potez: Promašio je trojku, zaletio se pod koš, a onda čudo!

Admin Čaušević

Košarkaški svijet je u čudu zbog poteza kojeg je izveo 19-godišnji francuski košarkaš Victor Wembanyama te je tako najavio dominaciju u narednim godinama.

Na susretu protiv Monaca Wembanyama je izveo potez koji definitivno može ponijeti epitet nezapamćnog prvenstvo zbog nevjerovatnih atletskih sposobnosti. 

Talentovani Francuz je "step-backom" šutirao za tri poena, ali je promašio. Tačnije pogodio je vrh obruča.

Kada je vidio da lopte neće u koš, zaletio se pod obruč, odrazio se i dominatno zakucao i to jednom rukom.

Nema sumnje da se radi o spektakularnom potezu jer ovako nešto je teško izvesti i na treningu, a tek tokom takmičarskog meča. 

Oglasi

Inače, susret protiv učesnika Eurolige Wembanyama je okončao sa osam poena, ali je imao 14 skokova što je očekivano s obzirom na visinu od 220 centimetara.

Košarkaško čudo je trenutno član Metropolitansa, a mnogi predviđaju da će biti prvi pik na draftu ove godine.

Inače, raspon ruku francuskog reprezentativca je čak 244 centimetra. O kakvom talentu se radi najbolje govori komentar Giannisa Antetokounmpa.

Victor Wembanyama je visok 220 centimetara, ima 95 kilograma i raspon ruku od 244 cm

"Ljudi, spremite se. U životu nisam vidio ovako nešto. Vidio sam ga izbliza. Viši je od Rudyja Goberta. Može blokirati kao Rudy, ali ima šut kao Kevin Durant. Ludilo, ludilo", istakao je grčki košarkaš.

Wembanyama izgleda poprilično mršavo za svoju visinu pošto vaga 95 kilograma, ali nema sumnje da će u budućnosti raditi i na mišićnoj masi.

"Uvijek pokušavam napraviti nešto što niko drugi nije. Za sada mi to ide dobro. Cilj mi je da budem originalan i nešto što nikada ranije niste vidjeli", poručio je mladi Francuz.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije