Vlašić: Najteži ispit do sada

Trener Zrinjskog

Vlašić: Najteži ispit do sada

Uoči sutrašnjeg posljednjeg kola košarkaške Lige 6, u kojem će u Mostaru snage odmjeriti domaći HKK Zrinjski i aktualni prvak aleksandrovačka Igokea, u prostorijama Zrinjskog održana je press konferencija na kojoj su novinarima na raspolaganju bili trener Hrvoje Vlašić i kapetan Ljubo Šamadan.

Podsjetimo, eventualnom pobjedom Mostarci bi izborili startnu poziciju broj 1 pred doigravanje, dok bi ih poraz gurnuo na 3.mjesto i lišio prednosti domaćeg terena u polufinalu.

"Pred nama je najteži protivnik do sada. Iako smo ih uspjeli dobiti u njihovoj dvorani, sutra je pred nama posve novi susret, rekao bih najtežih do sad. Utakmica iz one vrste koje se moraju dobiti. Kao što znate, ove sezone smo samo jednom i to protiv Primorske a i u tom smo susretu imali tri otvorena šuta za pobjedu. Mislim da smo uz maksimalan angažman, pamet u igri te pomoć publike u stanju pobijediti u ovoj utakmici - govori Vlašić i dodaje - za nju će nam trebati puno bolja igra nego u posljednjem kolu, nadam se da će padovi kao protiv Bosne biti na minimumu i da ćemo odigrati na tragu utakmica u našoj dvorani iz ABA 2 lige i našeg prvenstva. Što se tiče Igokee, neke utakmice su iznenađujuće izgubili velikom razlikom, ali kasnije sve to nadoknadili. Igrali su promjenjivo, ali sad su se stabilizirali i uhvatili formu. Ipak je to ekipa koja dolazi iz jednog jačeg natjecanja, ali činjenica je i da nisu nepobjedivi. No za pobjedu ćemo morati biti pravi svih 40 minuta i svaki igrač koji dobije šansu to povjerenje morat će maksimalno opravdati", rekao je trener Zrinjskog.

Kapetan Ljubo Šamadan bio je nešto kraći:

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

"Nemam puno toga da dodam na ovo što je trener rekao. Mogu samo reći da što se tiče nas, da ćemo dati i više od 100% od sebe jer znamo šta ova utakmica nosi. Samo bih naglasio da će nam biti potrebna pomoć publike, bilo bi nam dosta lakše igrati ukoliko dvorana bude puna. Momčad poput Igokee nije lako pobijediti, ali uz njih ipak će biti lakše", poručio je kapetan Šamadan.

Utakmica Zrinjski - Igokea igra se sutra u 19h u dvorani na Bijelom Brijegu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti