Vlašić: Pogodili smo sa pojačanjima

Trener HKK Zrinjski za SportSport.ba

Vlašić: Pogodili smo sa pojačanjima

Košarkaši Zrinjskog pripremaju se za predstojeću sezonu u kojoj će nastupati u domaćem prvenstvu i Drugoj ABA ligi. 

Završetak prvog dijela priprema, onog najtežeg, bazičnog, te početak pripremnih utakmica bio je povod da potražimo koju informaciju više od trenera Plemića, Hrvoja Vlašića koji se rado odazvao našem pozivu. 

Prvo što nas je zanimalo, bilo je to da li su pristigli igrači pojačanja?

Apsolutno da. Marko Šutalo, njegov imenjak Ljuljić i najsvježiji igrač kojeg smo doveli, Aleksandar Sokolović, već sada tvrdim, prava su pojačanja za ovu ekipu. Tu je još i Ivan Miličević koji nam je došao iz prve hrvatske lige, iz momčadi Kvarnera, ali on je prije dva tjedna nažalost, doživio jaku distorziju skočnog zgloba, te je izvan pogona. Kada završi s bazičnim dijelom priprema onda ću moći do kraja procijeniti, ali ono što sam dosad vidio, sugerira da bi i njega mogli svrstati u tu kategoriju. Moram spomenuti situaciju s Michaelom Malloryjem, naime to je uobičajena situacija s američkim košarkašima kada dođu u prvi doticaj s europskom košarkom. Bio je jako zanimljiv i potentan košarkaš, no od početka se vidjelo da su njegove misli miljama daleko.

Na kraju je za jedva tjedan dana provedenih s nama zatražio raskid i želju za povratkom kući, što mu je klub na kraju i omogućio. Sa Sokolovićem naravno, nije bilo takvih problema. Znali smo što dobivamo, on je znao gdje dolazi, pa s te strane nije bilo nikakvih problema. Aleksandar će biti odlična alternacija za Vedrana Princa, a naravno, uigravat ćemo situacije kada će njih obojica biti skupa na parketu. Naglasio bih da velikim pojačanjem smatram to što se jedan od naših glavnih igrača iz prošle sezone, Ali Demić u potpunosti oporavio od teške ozljede ligamenata, sjajno radi na treninzima, na njegovim pokretima i govoru tijela ozljedi nema ni traga i jako sam sretan da ponovno na dispoziciji imam ovakvog igrača i čovjeka.

Dojma smo da tu ima mjesta za još koje pojačanje?

Svakako, u ovom trenu još nismo ni kompletni jer nam Amerikanac Brummit, koji je prošle sezone odigrao sjajno Ligu 6 dolazi tek za desetak dana, a novi izazov koji je pred nama, igranje na dva fronta, jer ćemo uz domaće prvenstvo igrati i Drugu ABA ligu, iziskuje i veći broj košarkaša spremnih da pomognu, tako da mogu reći da smo u potrazi za još dva košarkaša, jednog na vanjskim pozicijama, te još jednog koji će nam pomoći u reketu.

Da li je bilo mogućnosti zadržati Draška Kneževića, prošlogodišnjeg MVP-a naše lige, momka koji je nedavno pojačao konkurenta, Bosnu Royal?

Nakon prošle sezone koju je Draško fenomenalno odigrao, računali smo da će on na stolu imati mnogo ponuda koje će naš klub teško moći financijski pratiti, pa smo shodno tome, razmišljali o drugim rješenjima. No, čak i kad se pojavila mogućnost da Knežević ostane i produži ugovor, pregovori su se oduljili pa nije bilo smisla čekati dugo, već smo morali sastavljati momčad za predstojeću sezonu. Bilo je zadovoljstvo raditi s takvim igračem, želim mu sve najbolje u nastavku karijere.

Da li se nametnuo tko od mlađih igrača?

Moram pohvaliti način na koji su izgurali ovaj najteži dio priprema. Najavili su se, traže svoju šansu. Od Golemca očekujem još više, jer u priliku znam koliko može i za što je sposoban. Tu su Obradović, Kuzman, Božić... Nisam siguran kakva je situacija s našim juniorskim reprezentativcem, Mateom Zovkom. On je u kombinaciji za odlazak u Sjedinjene Američke Države, no još je s nama, radi odlično, vidjet ćemo što će donijeti dani pred nama. Uglavnom, zadovoljan sam pristupom i radom, ako nastave ovako, prigoda za dokazivanje će biti.

Za kraj, možete li prognozirati ishod sljedećeg Eurobasketa, koji evo počinje već za par dana?

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Jedva čekam da počne, čini mi se da konkurencija nikad nije bila izjednačenije. Dojma sam da su sve tri reprezentacije s ovih prostora, dakle Slovenija, Hrvatska i Srbija među konkurentima za medalje. Što se tiče Hrvatske, smatram da Aco Petrović radi sjajan posao. Postavio je hijerarhiju, momčad ima glavu i rep i znaju što hoće. Srbi su se suočili s dosta ozljeda i otkaza, no i ovi igrači koji su ostali predvođeni Đorđevićem sigurno mogu do medalje. Slovenci s Dončićem i Dragićem mogu nauditi svima.

Ipak, prvi favoriti prvenstva za mene su Španjolci, tko god u sastavu ima braću Gasol, mora biti prvi favorit. Jeste, nedostajat će im Llull, ali tu su na njegovoj poziciji Sergio Rodriguez i Ricky Rubio, pa će i taj hendikep biti skoro anuliran. Odmah do njih su tu Litvanci i Francuzi, dok, unatoč otkazu Antetokumpa, Grke nitko ne smije otpisati, previše je tu iskusnih i sjajnih euroligaških igrača da bi se takva selekcija mogla otpisati. Mislim da će se u krugu ovih reprezentacija,naći nosioci sve tri medalje. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi