Vodio je velike duele sa Džananom Musom, a sad će zaigrati sa Jusufom Nurkićem

Portland Hoardu ponudio ugovor

Vodio je velike duele sa Džananom Musom, a sad će zaigrati sa Jusufom Nurkićem

M. Šljivak

NBA draft održan je sinoć u Brooklynu.

Nekoliko poznatih imena iz Evrope je izabrano u najjaču ligu svijeta, ali među 'prozvanim' nije bilo francuskog košarkaša Jaylena Hoarda.

Ovaj 20-godišnji košarkaš je studirao na univerzitetu Wake Forest. Imao je dobre prosjeke od 13.1 poena i 7.6 skokova po meču, ali nije uvjerio NBA timove da ga izaberu na draftu.

No, ipak će dobiti šansu u najjačoj ligi svijeta. Portland Trail Blazersi su ga odlučili potpisati na dvostrani ugovor, pa će karijeru vjerovatno nastaviti u G Ligi uz konstantnu šansu da obuče dres Trail Blazersa za koje nastupa bh. centar Jusuf Nurkić.

Imat će svakako Hoard šansu da se dokaže u Ljetnoj ligi, bit će i dio predsezonskog rostera, ali sasvim sigurno da se od njega očekivalo mnogo više.

Hoard je važio za jednog od najvećih talenata francuske košarke. Ljubiteljima košarke u BiH je postao poznat kada je vodio velike duele sa Džananom Musom na Svjetskom prvenstvu 2016. godine u Zaragozi.

Tada je upravo on sa 23 poena vodio Francuze do pobjede nad BiH 84:65, ubacio je u jednom meču rekord od 41 poena, ali je na kraju Džanan Musa ipak porušio sve rekorde kada su poeni u pitanju jer je protiv Kineskog Tajpeja ubacio 50 poena.

Vrlo je moguće da će se ovaj duo sada ponovo naći i u Ljetnoj ligi, a možda zaigraju jedan protiv drugog u G-ligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi