Ovo svijet ne pamti: Zbog nove policijske brutalnosti nad Afroamerikancima odgođene NBA utakmice

Zvanična odluka

Ovo svijet ne pamti: Zbog nove policijske brutalnosti nad Afroamerikancima odgođene NBA utakmice

E. Čaušević

NBA klubovi odbili su igrati večerašnje mečeve doigravanja u znaku protesta rasne neravnopravnosti i policijske brutalnosti u Americi.

Sve su pokrenuli Milwaukee Bucksi koji su odbili izaći na parket u meču protiv Orlando Magica, a kasnije su to ponovili Houston Rocketsi i Oklahoma Thunderi. Jedino je preostao meč LA Lakers - Portland Trail Blazers, ali je i on odgođen.

Naime, NBA liga je potvrdila da su dali zeleno svjetlo košarkašima Milwaukee Bucksa da večeras ne izađu na parket u petom meču serije protiv Orlando Magica.

Također, potvrđeno je da se odgađaju i mečevi Houston - Oklahoma i LA Lakers - Portland, te će ovi mečevi uskoro biti objavljen raspored ovih mečeva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti