Vujošević: Pa Messi nije manja zvijezda od Nurkića i Mozgova

Bh. selektor pred Rusiju

Vujošević: Pa Messi nije manja zvijezda od Nurkića i Mozgova

E. Čaušević

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u petak u Skenderiji igra protiv Rusije prvi meč kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Naši košarkaši jučer su počeli pripreme za utakmicu protiv Rusije koja je na rasporedu u petak. Na današnjoj press konferenciji prisutnim novinarima obratio se selektor bh. selekcije Duško Vujošević koji je izjavio

"Kada je riječ o ekipi Rusije, mi smo u veoma čudnoj situaciji jer praktično svako ko vjeruje u neki rad i da je dobar trening način pokazivanja spremnosti da se dobije meč i da je dobar rad određena garancija da se nešto može ima neke šanse Bosna protiv Rusije. Zaista smo svi treneri reprezentacija došli u situaciju da ne možemo raditi svoj posao. Zbog odnosa NBA lige i Eurolige prema ovoj košarci. Mi nastupamo sa sasvim novim timom u odnosu na onaj ljetos. Skoro da se taj rad svodi na nešto što je apsurdno. Gledajte fudbal, kada reprezentacija Argentine igra na -10 u Rusiji mora i Messi igrati. Pa, nije Messi manja zvijezda od Nurkića i Mozgova. Rusima fale tri igrača i stvara se atmosfera da je to neka bolja prilika za nas. 

"Stvaranje atmosfere nerealnog optimizma je nešto što meni jako smeta. Optimizam nije karakteristika duboke spoznaje. Ja sam uvijek bio skeptik i u ovom vremenu koje imamo za rad ta skepsa se povećava. Rusija je favorit, mi ćemo pokušati dajući sve od sebe da uradimo što je moguće više. Znate šta, u košarci je skok mnogo važan, ali da je igraš dobro moraš biti na zemlji. U medijima se stvara atmosfera da nismo na zemlji i to nije dobar uvod za ovoj meč. Svijet se ne završava porazom ili pobjedom protiv Rusije".

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

"Igrači su se odazvali s entuzijazmom i žele igrati za reprezentaciju. Pokazali su na treninzima pravi odnos. Imali smo problem da se Tomić povrijedio na jednom treningu. Nije ozbiljna povreda, ali ga trenutno eliminiše. Dat ćemo svoj maksimum. Ja bih molio da Musu malo više ostavite na miru, da ga pustite da igra lopte. To je dečko koji ima 18 godina. Već dolaze neki skauti i shvatite njegovo opterećenje pred utakmicu. Ne trebamo gubiti kontakt s realnošću, kada dadne šest poena da ga pljujemo. Dat ćemo sve što možemo protiv Rusije, sport je takav gdje su moguća iznenađenja. Nismo imali količinu rada koja je dobar preduslov za iznenađenje, ali dat ćemo najviše što možemo. Očekujem da će dvorana biti puna i da će se stvariti sinergija igrača i navijača. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi