Vujošević uputio pozive Rikiću i Bašiću

Selektor košarkaške reprezentacije BiH

Vujošević uputio pozive Rikiću i Bašiću

Košarkaške reprezentativce Bosne i Hercegovine uskoro očekuju kvalifikacijske utakmice protiv Francuske i Belgije.

Bh. košarkaši su se jučer okupili u Sarajevu, a već danas zaputili su se prema Opatiji, gdje će se za predstojeće duele spremati do 24. juna i u tom periodu će biti odigrane i dvije kontrolne utakmice protiv Hrvatske.

Ono što je bitno naglasiti jeste da će naš državni tim za ovaj ciklus kvalifikacija biti oslabljen, pošto su iz opravdanih razloga selektoru Vujoševiću otkazali Stipanović, Halilović, Milošević, Sulejmanović, te Čampara, a uručeni su i naknadni pozivi.

Pozive u državni tim su, naime, dobili Igokein košarkaš Robert Rikić i Refik Bašić koji nastupa za sarajevske Sparse. Iza ove dvojice košarkaša je uspješna sezona, a kao nagrada za dobre partije uslijedio je i Vujoševićev poziv, koji će, nadaju se, opravdati.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Bh. tim će protiv Francuske igrati 29. juna u tuzlanskoj dvorani Mejdan, a tri dana kasnije gostovat će u Belgiji.

Top Komentari

Strangelove_TZ
Uspješna sezona? Dobre partije? Bašić postizao manje od 2 poena po utakmici u našoj ligi, na osnovu čega je zaslužio poziv? Smijurija.
9 3
stopkrkanima
Ima ovaj lokalni basket kod mene ispred zgrade. Ono ako treba igraca tu su momci za borbu spremni!!
5 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi