Vytautas nakon braće Ball doveo još jednog Amerikanca
Foto: LA Times

"Američka kolonija" u Litvaniji

Vytautas nakon braće Ball doveo još jednog Amerikanca

Litvanski Vytautas je dospio u centar pažnje kada su se pojavile vijesti da će LaMelo i LiAngelo Ball potpisati ugovore sa ovim klubom, nakon što je njihov otac LaVar odlučio da je to najbolji način da se njegovi sinovi "pripreme" za NBA ligu.

Podsjetimo, "napadni" LaVar je odlučio ispisati LiAngela sa prestižnog koledža UCLA, dok je mlađeg ispisao iz srednje škole, jer je smatrao da odnos i način rada sa njegovim sinovima u ovim institucijama nije adekvatan.

LaVar je, uz pomoć menadžera, pronašao angažman za svoje sinove u litvanskom Vytautasu, a ovaj mali klub je ubrzo postao veoma zanimljiv medijima.

Ipak, braća Ball neće biti posljednja pojačanja iz SAD-a za Vytautas. Naime, ova ekipa je sada angažovala i američkog centra Kervina Bristola.

Bristol je u Litvaniju stiže nakon epizode u ukrajinskom Budivelnyku u kojem je u prosjeku bilježio 3.4 poena i 5.7 skokova po utakmici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi