Wade nije odlučio, ali njegove riječi šalju jasnu poruku

Miami prije svih

Wade nije odlučio, ali njegove riječi šalju jasnu poruku

E. Škorić

Iskusni košarkaš Dwyane Wade nema dvojbi gdje će nastaviti karijeru.

Wade još nije odlučio gdje nastavlja karijeru, ali izvjesno je da izbor nije veliki. On je 2003. godine završiop u Miamiju na draftu kao peti pik i narednih 13 godina je nastupao za Heat.

Otišao je 2016. u rodni Chicago, ali nakon samo jedne sezone je napustio Bullse i priključio se bivšem saigraču i prijatelju LeBronu Jamesu u Clevelandu.

"Uvijek sam pričao, kada sam se vratio u Miami, to je bilo to za mene. Rekao sam već u prvom intervjuu da ne želim opet da pakujem torbe i odem negdje. Moja porodica je ovdje, djeca mi rastu, tako da ako naredne godine ne budem nosio dres Miamija, nosiću ga ispod duksa ili jakne", jasan je Wade.

Salary cap predstavlja Miamiju problem, pa Wadeu mogu da ponude dvije solucije - veteranski ugovor minimum od 2.4 miliona dolara za narednu sezonu ili 5.3 miliona dolara kao poreski izuzetak na srednjem nivou.

Wade sada ima 36 godina, ali 15 godina iskustva u NBA ligi i svakako bi bio veliko pojačanje za Miami.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi