Warriorsi bez Curryja nadigrali Rocketse, ubacili 21 trojku

NBA play-off

Warriorsi bez Curryja nadigrali Rocketse, ubacili 21 trojku

Edmir Škorić

Golden State je u četvrtoj utakmici četvrtfinala Zapadne konferencije stigao do treće pobjede nad Houston Rocketsima. Bilo je 121:94 za goste.

Rocketsi nisu uspjeli da izjednače seriju protiv Warriorsa i bili su potpuno nemoćni pod aktuelnim NBA prvacima.

Nije domaćinu pomoglo ni to što je na poluvremenu igru napustio povrijeđeni Stephen Curry. Štaviše, Rocketsi su pali baš kada su gosti zaigrali bez Curryja...

Naime, prva četvrtina završena je rezultatom 29:29, druga 27:27, a onda je u trećoj dionici tim Warriorsa ubacio čak 41 poen! To je bilo presudno, Rocketsi više nisu uspjeli da se vrate i Ratnicima treba još jedna pobjeda, pa da se pridruže San Antonio Spursima u polufinalu.

Klay Thompson je predvodio Warriorse sa 23 poena, Igoudala je dodao 22, a Green 18. Curry je do povrede, dakle u prvih 24 minute, sakupio šest poena. Na drugoj strani Howard je ubacio 19 uz 15 skokova, Harden 18 poena uz 10 asistencija, sedam skokova i sedam ukradenih lopti. 

Pao je i novi rekord. Warriorsi su ubacili večeras 21 trojku, što nikom prije nije uspjelo u jednoj utakmici play-offa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi