Warriorsi bez LeBronovog "markera" u prvoj utakmici finala

Andre Iguodala propušta peti meč u nizu

Warriorsi bez LeBronovog "markera" u prvoj utakmici finala

Iako nije jedna od najvećih zvijezda svoje ekipe, Andre Iguodala je već godinama izuzetno važan kotačić u mašineriji Golden State Warriorsa.

Iguodalina važnost za Warriorse posebno dolazi do izražaja prilikom sudara za Cleveland Cavaliersima i LeBronom Jamesom. Naime, Iguodala je u svim finalnim serijama bio primarna defanzivna opcija na LeBronu Jamesu i vjerovatno jedini košarkaš u rosteru Warriorsa koji se fizičkim predispozicijama može, koliko-toliko, suprotstaviti "Kralju".

Ipak, Iguodale neće biti na parketu Oracle Arene u noći sa četvrtka na petak (03:00) kada Warriorsi i Cavsi otvaraju finalnu seriju NBA lige.

Naime, Andre Igudola je već propustio veći dio akcije u finalu Zapada protiv Rocketsa zbog povrede noge, a danas su Warriorsi potvrdili da propušta i prvu utakmicu finala. Očekuje se da se Iguodala uskoro ipak vrati na parket, a njegovo stanje će ponovo biti procijenjeno pred drugi susret serije.

Iako su Warriorsi veliki favoriti protiv Cavsa u finalnoj seriji, Iguodalin izostanak bi mogao biti snažan vjetar u leđa LeBronu Jamesu, a samim time i ostatku Cavaliersa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi