Warriorsi razbili Spurse na početku doigravanja

NBA liga

Warriorsi razbili Spurse na početku doigravanja

Edmir Škorić

Susretom Golden Statea i San Antonija večeras je počeo play-off NBA lige, a Warriorsi su lako stigli do prednosti nad Spursima (113:92).

Iako su igrali bez Stepha Curryja, Warriorsi su večeras nadigrali Spurse i lako došli do prednosti u četvrtfinalu Zapadne konferencije.

Ne samo da su Warriorsi bili odlični, treba istaći da je tim Gregga Popovicha zakazao u potpunosti i da nije ništa pokazao na ovom susretu.

Od početka su Warriorsi bili ti koji su gospodarili parketom i vodili glavnu riječ, pa su već nakon prve četvrtine imali vodstvo 28:17, a već na poluvremenu bilo je plus 16 (57:41).

Kako se bližio kraj meča, tako je domaći tim bio sve superiorniji i razlika je samo rasla, pa možemo reći da je meč završen isuviše rano, barem negdje na osam-devet minuta prije kraja.

Klay Thmpson sa 27 poena i Kevin Durant sa 24 predvodili su Warriorse do pobjede na domaćem parketu, dok je 15 ubacio McGee. U sastavu gostiju Gay je ubacio 15, Aldridge 14 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi