Washington i Škrobo vodili Student do pobjede protiv Mladosti
Dobar meč prikazan je u Mostaru, a na kraju je domaći tim imao više koncentracije u ključnim trenucima meča

Trijumf mostarskog tima

Washington i Škrobo vodili Student do pobjede protiv Mladosti

M. Šljivak

Košarkaši Studenta savladali su na svom parketu Mladost iz Mrkonjić Grada (89:84) u susretu 6. kola prvenstva Bosne i Hercegovine.

Neizvjestan meč viđen je u Mostaru, a na kraju je Student nakon produžetka stigao do druge pobjede u sezoni na krilima Desmonda Washingtona i Ivana Škroba.

Gosti su bolje ušli u ovaj meč. Odigrali su jako dobru prvu dionicu, a nakon ovog dijela igre imali su sedam poena prednosti, 19:26.

Međutim, Student uzvraća u drugom periodu i na odmor se odlazi sa samo poenom prednosti u korist Mladosti (40:41).

Igrači gostujućeg tima su igrali dobro i u trećem periodu. Činilo se kako će na kraju oni da slave, jer su nakon 30 minuta igre i dalje imali vodstvo (58:63).

Ipak, posljedna dionica potpuno pripada Studentu. Uspjeli su domaći izboriti produžetak u kojem su na kraju odigrali mnogo bolje od protivnika i na kraju su ostvarili pobjedu.

Prvenstvo BiH:

Student - Mladost 89:84 (19:26, 21:15, 17:22, 22:16, 10:5)

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Student: Pehar, Marković, Klještan, Širić 10, Barbarić, Rešidović 3, Mikulić 6, Washington 24, Dželmo 11, Cvitanović, Škrobo 21, Ćup 14.

Mladost: Aleksić 10, Kljajić, V. Aleksić 16, Mitrović 13, Gavrić 2, Jovović 2, Stanković 8, Marković 15, Milanović 9, Srdić, Sudžum 9, Jotić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi