Westbrook nije mogao sam, Utah na krilima Mitchella došla do polufinala Zapada

Odličan susret u Salt Lake Cityju

Westbrook nije mogao sam, Utah na krilima Mitchella došla do polufinala Zapada

Utah Jazz je na svom parketu dočekao ekipu Oklahoma Thundera i slavio pobjedu od 96:91. Na ovaj način je Jazz riješio seriju u svoju korist (4-2) i izborio polufinale Zapada.

Susret je bio dosta neizvjestan, a OKC je u prvoj dionici imao +9 i ovaj period igre dobio rezultatom 22:18. Imali su gosti prednost i većim dijelom druge četvrtine, ali se na odmor otišlo neriješenim rezultatom, 41:41.

U drugom poluvremenu Utah pojačava tempo. Košarkaši Jazza su konstantno vodili u nastavku susret, a u zadnjoj četvrtini su stigli i do +13.

Ipak, OKC se vraća u samom finišu. Prave gosti seriju 7-0 i smanjuju deficit na samo jedan poen trojkom Wesntbooka minutu i po prije kraja, ali je Mitchell uzvratio poenima za 94:91. Imali su gosti u zadnjoj minuti nekoliko šuteva da izjednače ili ponovo dođu na -1, ali nisu uspjeli ništa pogodit, a Mitchell je sa linije za slobodna bacanja potvrdio pobjedu svoje ekipe.

Rookie Donovan Mitchell je bio sjajan i sinoć, pa je predvodio Utah sa 38 ubačenih poena. Gobert je upisao double double sa 12 poena i 13 skokova.

Westbrook je kod OKC-a ubacio 46 poena i dodao 10 skokova, ali nije imao podršku osim Adamsa koji je, također, upisao double-duble sa 19 poena i 16 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije