Wilbekin: Volim Tursku, želim igrati za ovu zemlju

Amerikanac odabrao reprezentaciju

Wilbekin: Volim Tursku, želim igrati za ovu zemlju

Midhat Šljivak

Košarkaš turske Darussafake Scottie Wilbekin bio je jako blizu dresa reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Američki košarkaš, koji važi za jednog od najboljih bekova u Evropi, dolazio je u Sarajevo kako bi pokrenuo proceduru oko dobijanja bh. pasoša, ali je na kraju odustao od svega i odlučio je da ipak ne obuče dres BiH.

On će u budućnosti vjerovatno igrati za reprezentaciju Turske. Pokrenuo je proceduru oko dobijanja pasoša i uskoro bismo ga mogli vidjeti u dresu ove selekcije.

Prizanao je Wilbekin da ima veliku želju da nastupi za Tursku.

"Još uvijek nemam turski pasoš. Nisam ga još dobio, ali ne krijem da želim igrati za ovu zemlju i to besplatno, jer volim Tursku. Igram ovdje već tri godine i veoma me ljudi cijene", istakao je Wilbekin", te je dodao:

"Turski tim je u prošlosti bio veoma uspješan. Često o reprezentaciji razgovaran sa Furkanom Aldemirom. Vjerujem da za Tursku tek predstoje najbolje stvari", poručio je Wilbekin.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Sjajni 24-godišnji košarkaš završio je univerzitet Florida 2014. godine. Profesionalnu karijeru je počeo u Australiji gdje je igrao za Cairns Taipanse, da bi 2015. godine stigao u Evropu, odnosno u grčki AEK.

Član Darussafake je postao u oktobru iste godine i u ovom timu je pokazao da se radi o zaista fantastičnom košarkašu, jednom od najboljih u evropskoj košarci.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi