Willie Reed MVP drugog kola Eurocupa

Sjajno izdanje košarkaša Budućnosti

Willie Reed MVP drugog kola Eurocupa

Košarkaš Budućnosti iz Podgorice Willie Reed MVP je 2. kola Eurocupa. 

Nakon sjajne partije Podgoričana u Francuskoj gdje su savladali domaće Metropolitanse laskavo priznanje otišlo je u ruke njihovog velikog pojačanja.

Willie Reed je s 22 koša i 8 skokova zaradio index korisnosti od 30 i postao igrač s najvećim rankingom od košarkaša čiji su timovi pobijedili u utakmicama protekla dva dana. Inače, najveći index bio je kod beka turskog Bachesehira Alexa Pereza koji je zabio 33 poena u porazu od Unicsa. Njegov index od 32 boda nije nagrađen titulom MVP-a. 

Drugi u poretku bio je Monacov bek Dee Bost s učinkom od 29 bodova, a u pobjedi protiv Lietkabelisa pospremio je 25 poena. Treći je bio Partizanov košarkaš Rashawn Thomas koji je u pobjedi protiv Venezie zabio 22 poena za manje od 17 minuta na parketu.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi