Wizardsi uvjerljivi protiv Pelicansa, Kingsi slavili protiv 76ersa

Večeras na rasporedu tri meča NBA lige

Wizardsi uvjerljivi protiv Pelicansa, Kingsi slavili protiv 76ersa

Večeras su na rasporedu tri utakmice američke NBA lige, a do sada su dvije već završene. Washington Wizardsi su pobijedili New Orleans Pelicanse, a Sacramento Kingsi Philadelphija 76erse. 

Wizardsi su dočekali Pelicanse i kući su ih ispratili sa deset poena razlike. Bila je ovo treća pobjeda za Čarobnjake na posljednje četiri utakmice, dok su Pelicansi doživjeli drugi vezani poraz.

Domaći košarkaši su već u prvoj dionici pokazali da će ova utakmica ići u jednom pravcu jer su stekli prednost od čak 17 poena (36:19). U drugom periodu njihova prednost je rasla do maksimalnih 25 poena, ali tada je krenuo nevjerovatan pad i u posljednjim minutama prvog dijela meča gosti dolaze do samo minus šest (61:55).

Stvari se ipak vraćaju na mjesto u trećoj četvrtini jer Wizardsi ponovo odlaze do 23 poena prednosti, a u posljednjoj dionici su rutinski sačuvali prednost i stigli do pobjede. Do trijumfa ih je vodio Bradley Beal sa 26 poena, a Mike Scott je dodao 24. U poraženoj ekipi najefikasniji je bio Anthony Davis sa čak 37 poena, a DeMarcus Cousins je ubacio 26 poena uz 13 skokova.

U drugom meču koji je završen Kingsi su pobijedili u gostima 76erse sa 101:95. Najefikasniji kod gostiju bio je Zach Randolph sa 27 koševa, a također je veoma dobar bio i Buddy Hield sa 24 poena. Kod poražene ekipe Robert Covington je ubacio 17 koševa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi