Young dobio otkaz nakon četiri utakmice
Young je u karijeri na prosjeku od preko 11 poena u deset odigranih sezone u najjačoj ligi svijeta (Foto: Denver Nuggets)

Kraj za iskusnog šutera u Coloradu

Young dobio otkaz nakon četiri utakmice

M. Šljivak

Nick Young dobio je otkaz u ekipi Denver Nuggetsa.

Iskusni 33-godišnji šuter odigrao je samo četiri utakmice za tim iz Colarada. Nije imao previše prostora, pa je ubacivao samo 2.3 poena po utakmici.

Young će tako morati da potraži novi klub. Da li će ostati u NBA ligi, ili će se odlučiti otići van SAD-a, vidjet ćemo u narednim danima.

Nick Young je prošle sezone nastupao za Golden State Warriorse sa kojima je osvojio titulu prvaka, a ranije je igrao za LA Lakerse, Philadelphiju, LA Clipperse i Washington.

Najboljuje je igrao u dresu Wizarda i Lakersa, a u sezoni 2013/2014 je u timu iz Los Angelesa imao 17.9 poena u prosjeku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi