Prva pobjeda Zadra tamo gdje je niko nije očekivao
Zadar je nakon očajnog otvaranja sezone ostvario i prvu pobjedu i to možda na najtežem mogućem gostovanju (Foto: ABA liga)

Maestralna partija Luke Božića

Prva pobjeda Zadra tamo gdje je niko nije očekivao

E. Dindić

U okviru 5. kola ABA lige Partizan je na svom terenu kao apsolutni favorit dočekao ekipu Zadra, koji je na kraju pomalo iznenađujuće slavio sa 95:85.

Prvi period protekao je u igri koš za koš, pa je rezultat nakon prvih 10 minuta glasio 23:23. U nastavku susreta Zadar ubacuje u brzinu više i ovaj period dobija rezultatom 25:17, te se na veliki odmor odlazi pri rezultatu 48:40 za ekipu Zadra.

Sjajan treći period odigrali su gosti iz Zadra, koji su preko Božića, Littla i Granta naprosto torpedovali ekipu Partizana. Nakon 30 minuta rezultat je glasio 73:57.

U zadnjem periodu domaća ekipa je izgledala nemoćno da preokrene rezultat, dok je Zadar igrao koliko mu je trebalo. Na kraju i više nego zaslužena pobjeda 95:85.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Partizan je predvodio Stefan Janković sa 19 poena, dok je Marcus Paige dodao 16. Bolji od ostalih kod Zadra bili su maestralni Luka Božić sa 27 poena, dok je Mario Little dodao 19.

Bila je ovo prva pobjeda Zadra u novoj sezoni, koja će im sigurno biti podstrek više za bolji nastavak sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi