Nije Steph Curry, nego Čampara Sani: Trojka "sa parkinga" podigla Zadar na noge

Fenomenalan potez bh. košarkaša

Nije Steph Curry, nego Čampara Sani: Trojka "sa parkinga" podigla Zadar na noge

H. Zilić

Bh. košarkaš Sani Čampara je ove sezone promijenio klub.

Bh. reprezentativac je iz KK Split prešao u redove KK Zadar i čini se napravio dobar potez.

Početkom sedmice Zadar je igrao prvenstveni meč protiv Bosca u 1. kolu košarkaškog prvenstva Hrvatske u kojem su Zadrani slavili sa 97:81.

Upravo je najbolji pojedinac u pobjedničkoj ekipi bio naši Sani Čampara sa 18 poena, dva skoka i dvije asistencije.

Posebno se izdvojila trojka "sa parkinga", kada je Čampara koš gostiju pogodio tačno sa centra.

Sličnu trojku je prošle sezone pogodio i za KK Split u ABA ligi protiv Budućnosti i to za pobjedu.

Oglasi

Pojavio se i video ovog sjajnog poteza Čampare na Instagram profilu sport023zd koji prati zadarski sport, a imali su i sjajan opis.

"Da je Curry iz Sarajeva zvao bi se Champy!", stoji u opisu videa.

Čampara će sa Zadrom ove sezone imati dosta tešku sezonu jer ih očekuje nastup na tri fronta, a to je ABA liga, prvenstvo Hrvatske i Kup Hrvatske.

Naš košarkaš je bio i član reprezentacije Bosne i Hercegovine koja je nastupila na Eurobasketu u septembru, ali nije upisao minutažu. Uz Džanana Musu bio je i lider kadetske reprezentacije Bosne i Hercegovine koja je 2015. godine osvojila titulu prvaka Evrope.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi