Zadar u trileru bolji od Splita

6. kolo HT Premijer lige za košarkaše

Zadar u trileru bolji od Splita

E. Dindić

U velikom dalmatinskom derbiju u okviru 6. kola HT Premijer lige za košarkaše Zadar je u dramatičnom susretu savladao domaćina ekipu Splita sa 76:75. 

Prava drama se vodila od početka susreta. Prvi period Split sjajno igra i ima prednost od 22:10. U drugom periodu nešto bolja igra ekipe Zadra, te ovaj period dobijaju rezultatom 27:22. Na veliki se odmor otišlo pri rezultatu 44:37 za ekipu Splita.

Treći period Zadar otvara velikom serijom 18:2, te u jednom trenutku ima i velikih 12 poena prednost. Split se vraća u susret sa sedam minuta do kraja susreta, te od tog trenutka se igra koš za koš, do posljednjih 20 sekundi susreta. Žuti su imali napad za pobjedu, ali Mateo Kedžo nije uspio da pogodi šut, što je donijelo veliko slavlje ekipi Zadra.

Ekipu sa Gripa predvodio je Kedžo sa 18 poena dok se Marčinković zaustavio na 15 poena. Zadar je predvodio Magarity sa 17 poena dok su po 16 poena dodali Little i Brzoja.

Poslije šest kola i jedna i druga ekipa su na omjeru od četiri pobjede i dva poraza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi