Zadar u utakmici punoj preokreta stigao do pobjede protiv Cibone
Uzbudljiva i efikasna utakmica ipak otišla na stranu Zadrana

Važna pobjeda za domaći tim

Zadar u utakmici punoj preokreta stigao do pobjede protiv Cibone

S. Pašalić

Druga utakmica današnjeg rasporeda 19. kola ABA lige donijela je susret dva hrvatska kluba Zadra i Cibone, a pobjedu su ostvarili košarkaši Zadra 95:91. 

Utakmica dva ljuta rivala je donijela uzbudljivu i efikasnu utakmicu punu preokreta, a slavili su ipak Zadrani.

Prva četvrtina je bila jako neizvjesna, gdje niti jedna ekipa nije uspjela doći do veće prednosti pa je na kraju rezultat glasio 22:22.

Nastavak je donio puno bolju igru Zadra koji je cijelo vrijeme imao prednost koja je u jednom trenutku iznosila 11 poena razlike. Do kraja četvrtine Cibona uspijeva smanjiti prednost pa se na poluvrijeme otišlo rezultatom 41:36 za Zadar.

Početak treće četvrtine je bolje odigrala Cibona koja stiže i do preokreta i prednosti od 5 poena, međutim Zadrani prave seriju i vraćaju vodstvo na svoju stranu te u posljednju četvrtinu odlaze sa 69:64 u svoju korist.

Zadar je dobro otvorio posljednju četvrtinu i stigao do 10 razlike, ali Cibona se ponovo vraća i smanjuje na 4 razlike. U uzbudljivoj završnici Zadrani su uspjeli sačuvati prednost i doći do pobjede 95:91.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Zadrane je do pobjede predvodio Little sa 20 poena, a pratio ga je Božić sa 17. Kod Cibone Markota je postigao 21 poen, a Bilinovac je dodao 15.

Zadar se sada izjednačio sa Cibonom i oba tima imaju omjer 7-12.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi