Gužva na dnu ABA lige

Krka dobila Zadar u važnom meču

Gužva na dnu ABA lige

M. Šljivak

Krka je večeras na gostovanju u  Zadru slavila pobjedu rezultatom 64:72, te je dodatno zakomplikovala borbu za opstanak u ABA ligi.

Tim iz Novog Mesta je dominirao većim dijelom utakmice. Zada jednostavno nije mogao da pronađe igru i na kraju nije nikakvo čudo što su bez većih problema poraženi u ovom meču.

Dominik Marva je predvodio goste sa 18 poena u ovom meču, Balažić je dodao 11, a Lapronik 10 koševa.

Sa druge strane kod Zadra je Mario Little ubacio 13 poena, ali se svojom igrom nije proslavio.

Krka se ovim trijumfom izjednačila sa Zadrom i sada su na omjeru 5-12, Olimpija bi im se mogla pridružiti na istom omjeru ako izgubi od Budućnosti.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Velika borba će se voditi za opstanak do kraja sezone. Ostalo je da se odigra još pet kola, a pored ovih ekipa u opasnosti je još pola lige i do šestog mjesta niko nije siguran.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi